2-daagse workshop de 4-V’s in de praktijk

Als sportvereniging heeft u vanuit uw sportbond richtlijnen gekregen die u helpen uw vereniging een veile sportomgeving te maken voor iedereen. Veiligheid begint bij bewustwording: wat is grensoverschrijdend gedrag en hoe drukken we dit de kop is? Een sportvereniging wordt gedragen door vrijwilliger met de meest uiteenlopende kennis en vaardigheden. Herkennen al uw vrijwilligers grensoverschrijdend gedrag? Blijf je stil, of praat je erover? Hoe voorkom je grensoverschrijdend gedrag?

Onder begeleiding van een NOC/NSF gecertificeerd Vertrouwenspersoon Sport gaat uw staf aan de slag met bovenstaande vragen. Via videoclips, dilemma’s, stellingen en discussierondes stellen we vast wat grensoverschrijdend gedrag is. Op de tweede avond gebruiken we die bewustwording en een QuickScan,  om de 4-V’s voor uw sportvereniging in praktijk te brengen:

  • Verenigingsbrede gedragscode: opstellen, updaten, implementeren;
  • Vertrouwenscontactpersoon: zichtbaarheid, taken en verantwoordelijkheden;
  • VOG voor vrijwilligers: administratie, archief, aanvragen;
  • Vakinhoudelijke trainingen vrijwilligers: inventarisatie, implementatie.

In de veilige omgeving van uw eigen sportvereniging onder deskundige begeleiding werken aan de veiligheid van iedereen op uw vereniging. Als u dat ook wilt, neem dan contact op via sandra@watisjouwtrigger.nl