Intervisie voor Vertrouwenscontactpersonen

Als sportvereniging heeft u vanuit uw sportbond richtlijnen gekregen die u helpen uw vereniging een veilige sportomgeving te maken voor iedereen. Eén van die richtlijnen is het benoemen van Vertrouwenscontactpersonen (VCP). Daar heeft u goed over nagedacht en u heeft die bijzondere man en die bijzondere vrouw gevonden die deze belangrijke taak op zich willen nemen. Misschien hebben ze zelfs training Vertrouwenscontactpersoon gevolgd! En natuurlijk heeft u op uw website ruimte gemaakt om hen voor te stellen en hebben ze een eigen emailadres.

Als Trigger willen we de VCP van de sportvereniging blijvend ondersteunen en up to date houden met kennis en vaardigheden. We zagen dat de VCP door de vertrouwelijkheid van de zaken die hen ter ore komen, zich soms alleen voelden staan. Wat is er dan mooier om op regelmatige basis te sparren met een andere VCP, om klachten anoniem met elkaar te bekijken, om te reflecteren op je eigen handelen, maar ook om je verhaal kwijt te kunnen. Bij Trigger kan dat met de begeleiding van een NOC/NSF gecertificeerd Vertrouwenspersoon Sport.

Kleine groepjes, 6 keer per jaar, bij elkaar komen op de vereniging. Je eigen vereniging voorstellen en leren van elkaars ervaringen. Wil jij als VCP dit ook, of wilt u als vereniging uw VCP deze ervaring geven? Neem dan contact op via sandra@watisjouwtrigger.nl